Hutker Architects

Rockfish Point

This home on Boston’s north shore makes the most of multi-generational living in a pristine location. The main house features multiple living and play areas, office space, and five bedrooms to accommodate the dynamic needs of a young family. A garden level in-law suite functions independently with abundant natural light, ventilation and water views. The almond-shaped form of the kitchen mimics the natural contours of the shoreline beyond, while hinting at the site’s fishing heritage. Custom curved sliding doors open the kitchen on one side to an elevated deck that invites connection with the ocean. Battered walls in natural wood on the building’s exterior reflect fish-drying racks that littered the coast of the north shore in the past. A brise-soleil provides shade in summer while allowing the winter sun to penetrate deep into the house.