Hutker Architects

Pleasant View

This home was designed to disappear into the landscape, allowing for maximum enjoyment of its waterfront location. Limitations imposed by the local coastal resource commission created interesting design parameters including the use of an existing foundation. Approached from a higher elevation, the main entrance is crowned by a row of transom windows allowing views through the central great room to the water beyond. This feature is continued in a clerestory encircling the entire space, bringing year-round light to the home’s kitchen, dining, and seating areas. The use of natural cedar and local stone enhance the sense of connection with surrounding landscape.

pleasant view by hutker architects living room interior design with stone fireplace and built in shelving A brightly colored interior decorates Pleasant View custom home by Hutker Architects Hutker Architects custom home Pleasant View living room looks out on waterfront view A brightly colored interior decorates Pleasant View custom home by Hutker Architects
Hutker Architects light and airy kitchen with natural light at Pleasant View Pleasant View Kitchen island with counter stools natural light filtering in from windows Hutker Architects Cozy seating area with waterfront view at Pleasant View custom home by Hutker Architects
coastal bedroom with reclaimed barn door at Pleasant View custom home by Hutker Architects Double vanity in master bathroom custom home Pleasant View by Hutker Architects Natural light entering bedroom at Pleasant View by Hutker Architects Double vanity in master bathroom custom home Pleasant View by Hutker Architects
Architectural details on the terrace reflect the landscape at Pleasant View Custom Home by Hutker Architects Stonework terracing outside Pleasant View custom home by Hutker Architects Pleasant View family area overlooking waterfront view by Hutker Architects